HistaminBalance Plus
Szerezhető hűségpontok: | 102 |
Problémaspecifikus élőflórát tartalmazó étrend-kiegészítő termék. Abban az esetben, ha valaki a szokásostól eltérő módon reagál a hisztamin szintjének növekedésére, azaz túlérzékenységi reakció alakul ki (tüneteket produkál) hisztamin intoleranciáról beszélhetünk. A szervezet hisztamin szintje növekedethet magas hisztamin tartalmú élelmiszerek, italok fogyasztása, allergének, intoleranciát kiváltó anyagok, parazita fertőzések hatására, a hisztamin anyagcsere zavara, receptor hiba vagy a hisztamin lebontásért felelős DAO enzim elégtelensége miatt. A hisztamin érzékenységnek változatos tünetei lehetnek, széles skálán mozgó kellemetlenségek sorozata, melyek külsőleg és belsőleg is megmutatkozhatnak. |
|
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
|
Leírás
Hogyan ismerhetjük fel ezt az intoleranciát, melyek a legjellegzetesebb tünetek?
- Bőrelváltozások: arcbőr kipirulása, vöröses foltok, kiütések, bőrviszketés
- Légúti tünetek: tüsszögés, orrfolyás, fulladás, nehézlégzés, köhögés
- Emésztőrendszeri tünetek: hasfájás, hasi görcsök, hasmenés, puffadás, hányinger, hányás
- Szív- és érrendszeri panaszok: heves szívdobogás érzés, vérnyomás ingadozás, migrénes fejfájás, hőhullámok, fokozott izzadás
A tünetek döntő többségének kialakításában a hisztamin gyulladáskeltő hatása, a belekben, erek falában és kis légutakban található simaizomzat hisztamin okozta összehúzódásai, görcsei vesznek részt, valamint az erek áteresztő képességének fokozásával elősegíti a szöveti ödémát is, így duzzanat jön létre. Hisztamin intolerancia esetén rendkívül fontos a hisztamin diéta szerinti táplálkozás, azaz a magas hisztamin tartalmú élelmiszerek, italok fogyasztásának mellőzése, valamint a hisztamin egyensúly megteremtésében szerepet játszó mikrobiom támogatása.
Bélflóra támogatás hisztamin intolerancia esetén
A hisztamin érzékenyek étrendjének az egyik legsarkalatosabb pontja a bélflóra táplálása. Jól tudjuk, hogy számukra semmilyen fermentált élelmiszer nem jöhet szóba, mivel a fermentált, erjesztett, mikroorganizmusok által feldolgozott élelmiszerek magas hisztamin tartalommal rendelkezhetnek, amelyek fokozhatják az intoleranciából adódó tüneteket és súlyosbíthatják a rosszulléteket.
Mivel tápláljuk, védjük és regeneráljuk a mikrobiomunkat, ha hisztamin intoleranciában szenvedünk?
- Rostok fogyasztása: teljesen egészséges emberek számára is ajánlott a napi 30-40 gramm rost elfogyasztása, ez hisztamin érzékenyeknél még nagyobb szerepet kap és ennél többet is elfogyaszthatnak, hiszen az élelmiszer rostok biztosítják a jótékony törzsek szaporodását, fennmaradását a bélrendszerben
- Probiotikumok, szimbiotikumok fogyasztása
- Hisztamin diéta szerinti zöldség és gyümölcs fogyasztás (a bennük található természetes rosttartalom miatt)
Komoly gondban van az a hisztamin érzékenységgel élő, aki probiotikus kúrával
szeretné egy kicsit feltuningolni a bélflórája állapotát
Jól tudjuk, hogy időnként valóban szükség van a mikrobiom faji sokféleségének növelésére, a jótékony törzsek táplálására, hiszen az őket károsító tényezők napi szinte hatnak ránk. Azt is tudjuk, hogy az egészséges mikrobiom közvetlenül képes pozitívan befolyásolni az idegrendszert, az immunrendszert, az emésztési folyamatokat, a hormonháztartást vagy éppen a vércukorszintünket, valamint gátolni a gyulladásokat, az ételtintolerancia és Lyukas bélből eredő károsodásokat és a túlérzékenységi reakciókat nevezzük egyszerűen allergiás tüneteknek őket és igen a szervezet hisztamin lebontását, hisztamin egyensúlyát is. [1-2]
Miért állítjuk, hogy komoly gondban vannak a “hisztaminosok”? A magyar, de akár a nemzetközi piacról is elmondható, hogy 90%-ban olyan probiotikumokat kínálnak a gyártók, melyek leginkább hisztamin-, illetve tiramin termelő tulajdonságuknál fogva fokozhatják a szervezet hisztamin szintjét és jelentősen ronthatják a betegek életminőségét. Sok esetben sem az orvos sem a beteg nem ismeri fel a hirtelen fellépő rosszullétek valódi okát, amit a helytelenül kiválasztott probiotikum is okozhat.
❌ Hisztamin termelő baktériumok (az ilyen probiotikumok kerülendők a kifejezetten hisztamin intoleranciával küzdők számára)
- Lactobacillus casei
- Lactobacillus Bulgaricus
- Streptococcus thermophilus
- Lactobacillus delbrueckii
- Lactobacillus helveticus
✅ Hisztamin intolerancia esetén javasolt probiotikumok [3-7]
- Bifidobacterium infantis
- Lactobacillus gasseri
- Bifidobacterium breve
- Bifidobacterium bifidum
- Lactobacillus salivarius
- Lactobacillus rhamnosus (különösen GG) – Segítheti az hízósejtek stabilizálását és csökkentheti a hisztamin receptorok érzékenységét, miközben gyulladásgátló hatást fejt ki
- Bifidobacterium longum – hisztamin degradáló probiotikum. Elősegítheti az étkezés utáni gyulladásos reakció csökkentését és megakadályozhatja vagy javíthatja a bél hiperpermeabilitását („szivárgó bél szindróma”)
- Bifidobacterium lactis – Elősegítheti a hisztamin és a tiramin lebontását
- Lactobacillus plantarum – Segítheti a biogén aminok lebontását
Egy hatékony alternatíva: HistaminBalance Plus
A HistaminBalance Plus készítmény egy hiánypótló termék a magyar étrend-kiegészítő piacon is, hiszen kifejezetten olyan jótékony törzseket tartalmaz, melyek nem csupán nem rendelkeznek hisztamin termelő tulajdonsággal, de elősegíthetik a szervezet hisztaminjának lebontását, degradációját, azaz egy egészségesebb hisztamin egyensúly létrejöttét.
- A termékben található 5 féle törzs fogyasztása tiramin szint növekedéssel sem jár, így a hisztamin intoleranciával küzdők mellett a tiramin érzékenyek, migrénes fejfájással küzdők, illetve D-laktát érzékenységben szenvedők is fogyaszthatják.
- A készítmény szimbiotikum, hisz kíméletes glükomannán rostanyagot is tartalmaz
- Kapszulánként kimagasló 20 milliárdnyi jótékony baktérium
- Az amerikai DuPont cég FloraFit® törzseit felhasználva került kifejlesztésre termékünk, mely elnevezés szabadalmaztatott, klinikailag tesztelt jótékony baktériumokat jelöl és különlegességük, hogy 1 évig is megőrzik csíraszámukat szobahőmérsékleten
- Dupla védelem, hogy a baktériumok valóban ott tudják kifejteni hatásukat, ahol szükség van rájuk: a felhasznált törzsek gyomorsaválló tulajdonsággal bírnak, ezen kívül a VEGAN gyomorsav-ellenálló kapszula is védelmet nyújt a baktériumoknak a gyomorban és patkóbélben található kedvezőtlen viszonyokkal szemben
Termék információk
Összetevők: |
C.F.U.: az élő kolóniaképző egység (baktériumok) mennyisége |
||||||||||||
Adagolás: | Javasolt napi adag: 1 kapszula Fogyasztási javaslat: bevehető reggel vagy este éhgyomorra bő folyadékkal vagy étkezések közben kevés folyadékkal (étkezés közben nem javasolt a sok folyadék elfogyasztása, hiszen az emésztő enzimek hígítása rontja az emésztési folyamat minőségét) |
||||||||||||
Fontos tudnivalók: | Antiobiotikum kúra ideje alatt is fogyasztható! Kérjük, ügyeljen arra, hogy a gyógyszer és a probiotikum bevétele között teljen el 2-3 óra. Amennyiben a kapszula lenyelése gondot okoz szétszedhető, tartalmát keverjük nem forró pépes ételbe. A saválló törzsek nem károsodnak a gyomorsav és epesavak jelenlétében sem. Fogyasztása egyéb Napfényvitamin™ problémaspecifikus probiotikummal vagy állandó gyógyszerekkel: A termék kombinálható a többi problémaspecifius probiotikummal, tehát párhuzamonsan is fogyaszthatóak, gyógyszerekkel együtt szintén alkalmazható, de figyeljen oda arra, hogy a gyógyszer (pl.: pajzsmirigyre ható gyógyszerek) és a probiotikum bevétele között teljen el néhány óra. Terhesség és szoptatás esetén: állapotos kismamáknak és szoptatás ideje alatt is természetesen biztonságosan fogyasztható a termék a szokásos adagban. Tárolás: Hűvös, száraz helyen, párától védve tárolandó a baktériumok élettartamának megőrzése végett OGYÉI notifikációs száma: 23473/2020 A HistaminBalance Plus problémaspecifikus probiotikum nem gyógyszer! A készítmény semmilyen orvosi kezelést nem hivatott helyettesíteni! Betegség esetén mindenképpen forduljon szakorvoshoz! A készítmény fogyasztása előtt kérje ki kezelőorvosa véleményét is! |